על אודות אל אשר תלכי
איני רוצה שסיפור חיי יסולף. שארי בשרי עלולים לטוות קורי שקר סביבי. שקרים שיהיו מתוקים כדבש, טעימים עשרת מונים מן האמת שבתחילה הייתה מרה כלענה. ואני רוצה להניח לאמת להשמיע את קולה.
אסנת, אחייניתו הצעירה של שמואל הנביא, מוצאת פיסת קלף עתיקה על מדף מאובק בלשכת הספרים שבבית משפחתו של דוד בן ישי. מגילת הקלף המסתורית רומזת על מאהב עלום-שם שהיה לרות המואבייה, אם-סבו של דוד. התגלית מעוררת את סקרנותה, ומדרבנת אותה להתחקות אחר התעלומות בחייה של רות. אך נראה כאילו כולם עושים יד אחת נגדה במטרה למנוע ממנה לחשוף את האמת.
האם אליאב, אחיו הבכור של דוד, אכן מאיים להמיתה אם תמשיך בחקירתה? מדוע חגית, קרובתה, אינה מוכנה להשיב על שאלותיה? ולמה עובד, בנה של רות, מגרשה בבושת פנים כשהיא מנסה לתחקר אותו על חייה של אמו? האומנם חשיפת האמת תעורר שערורייה שעלולה לפגוע במשפחת דוד ותעלה מחדש פרשיות שנקברו זה מכבר, של בגידה, נקמה ואף רצח?
אל אשר תלכי מתרחש בשתי תקופות במקביל: תקופת השופטים ותקופת ראשית המלוכה. למרות פערי הזמנים והדורות בין שתי גיבורות הסיפור, נשזרים חייה של אסנת באלה של רות, ותוך שהיא מתירה את סבך חייה של האישה המואבייה, נפרמת גם תסבוכת חייה שלה עצמה.
חוה עציוני-הלוי מתבססת על העלילה הגלויה והמרומזת במגילת רות ומעניקה פירוש מקורי ונועז לסיפור המקראי, ועם זאת נשארת נאמנה לרוח התנ"ך. הרומן מגולל את סיפורן של שתי נשים, שלמרות החוויות הקשות שעברו, נותרו איתנות ברוחן והצליחו לשקם את חייהן מתוך ההריסות.
|